Home Політика Президент Порошенко подасть у суд на причетних до зриву його візиту у...

Президент Порошенко подасть у суд на причетних до зриву його візиту у Польщу та США

Президент Порошенко

П’ятий президент України, а нині народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Петро Порошенко планує подати в суд через скасування його відрядження за кордон.

Під час брифінгу він сказав, що «не залишить без реакції незаконні дії прикордонників, керівництва парламенту та СБУ, на які їх штовхають окремі особи з Офісу президента».

«Я дав доручення своїм адвокатам і будуть подані кілька юридичних документів. Це буде і заява про злочин, про порушення кримінальної справи проти керівництва парламенту, яке прийняло незаконне рішення, а також оскарження незаконної постанови уряду, якою, всупереч законодавству та Конституції України, обмежується діяльність народних депутатів України», — зазначив Порошенко.

За його словами, у листопаді він звертався до лідерів держав, яких умовно відносять до групи «скептиків членства України в ЄС», маючи на увазі Угорщину та Словаччину, щоб переконати їх підтримати початок переговорів про членство нашої держави. Порошенко зауважив, що відрядження, яке зірвали у п’ятницю 1 грудня, передбачало тільки зустрічі у Польщі та США, зокрема зі спікером Конгресу Майком Джонсоном, представниками демократів і республіканців, керівництвом Держдепу та Пентагону. Нардеп зазначив, що всі деталі візитів протягом 2-7 грудня були погоджені з українським МЗС.

Нагадаємо, Порошенко опублікував відео з державного кордону, в якому розповів, що його зупинили прикордонники, попри наявність у політика підписаного головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком розпорядження на відрядження. Згодом з’ясувалося, що виїзд без вказання причини скасував перший заступник спікера Олександр Корнієнко, посилаючись на «лист для службового користування».

Згодом у Службі безпеки України заявили, що Порошенка не випустили за кордон через те, що він начебто планував зустріч із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. У спецслужбі вказали, що Росія нібито хотіла використати цю зустріч у «своїх ІПСО проти України».

Пізніше у Міністерстві закордонних справ Угорщини заявили, що «якщо Порошенко був зацікавлений у такій можливості для консультацій, ми не хотіли б бути перешкодою для цього».

Після скандалу з черговим «слугою народу» Юрієм Арістовим стало відомо, що народним депутатам заборонили виїжджати за кордон. При цьому для кожного нардепа, який поїхав на відпочинок, відповідальність чомусь різна: хтось склав мандат, а хтось і надалі працює в парламенті.

У влади та президента немає єдиної шкали відповідальності за однакове порушення. Очевидними є вибірковість і селективність. Тоді як суспільство чекає на справедливість щодо всіх. Плюс завдано удару по дипломатичній функції парламенту, що в період війни, коли голос кожної країни на підтримку України критично важливий, неприпустимо.


 

NO COMMENTS

Exit mobile version