Home Політика Нардепи з «ОПЗЖ» та «Слуги народу» блокують закон про заборону Московського патріархату

Нардепи з «ОПЗЖ» та «Слуги народу» блокують закон про заборону Московського патріархату

З 44 депутатів, які блокують закон про заборону Московського патріархату — переважна більшість членів раніше забороненої проросійської фракції «ОПЗЖ», майже половина підписантів — це нардепи «Слуги народу».

Як ідеться в матеріалі «ЧЕСНО», 44 депутати вимагають у голови Верховної Ради Руслана Стефанчука звернутися до Венеціанської комісії щодо висновку про урядовий законопроєкт № 8371, який пропонує заборонити московську «церкву» в Україні.

Підписантами цього звернення є переважна більшість членів раніше забороненої проросійської фракції «ОПЗЖ». Майже половина підписантів — це нардепи «Слуги народу», по одному представнику «Батьківщини» та групи «За майбутнє», а також позафракційні депутати.

«Примітно, що підписантами звернення стала низка одіозних нардепів: Юрій Бойко, Сергій Льовочкін, Максим Бужанський, Артем Дмитрук, Євген Шевченко, Георгій Мазурашу, Павло Халімон та інші. Зауважимо, що більшість підписантів мають керівні посади як на рівні парламентських комітетів, так і на фракційному рівні.

Автором ініціативи є перший заступник голови фракції „Слуги народу“ Андрій Мотовиловець, також підписи під зверненням поставили ще троє заступників голови фракції — Артем Культенко, Ольга Савченко та Максим Ткаченко. Крім того, голова податкового комітету Данило Гетманцев та Євгеній Брагар, який зараз виконує обов’язки голови комітету з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича».

Графіка: хто зі “Слуг народу” та ОПЗЖ блокує заборону московської “церкви”

Автори звернення називають пропозицію заборонити церкву — спробою «обмежити право громадян України та свободу світогляду і віросповідання». Також зазначили, що «держава не має права вказувати в яку церкву ходити віруючим громадянам України». Таке звернення може значно відкласти розгляд ініціативи у другому читанні.


 

NO COMMENTS

Exit mobile version