Кривий Ріг знімає всі обмеження на водопостачання

150
Вода

У Кривому Розі з завтрашнього дня знімаються всі обмеження в поставках води, які діяли після підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це повідомив начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул у Telegram у понеділок, 18 вересня.

«З завтрашнього дня в місті знімаються всі обмеження з водопостачання. Включаючи сусідні села, які підключені до Кривого Рогу. Включаючи промисловість та автомийки», — зазначив він.

За його словами, міська забудова переводилася з ручного управління на автоматичне весь минулий тиждень. Близько 65% — це вода з Кресівського та Макортовського водосховищ, 35% — з річки Інгулець.

«Три водопроводи з КРЕСУ, які побудував міськводоканал, — це те, що реально врятувало місто в останні 2 місяці. Інакше ні води, ні каналізації не було б взагалі. Але КРЕС це тимчасове рішення. Води там вистачить лише на кілька місяців. Тому завдання цього року повністю перейти на воду Інгульця. Агентство з питань відновлення продовжує будівництво ще трьох водопроводів у водосховищі Південне. Ми вдячні і надаємо всю можливу допомогу», — підкреслив Вілкул.

Він попередив, що графіка обмеження водопостачання більше немає, але у разі ремонтних робіт можливі локальні проблеми. Після трьох місяців увімкнення/вимкнення потрібен певний час для балансування системи, попередив керівник МВА.

У той же час Вілкул зазначив, що система теплопостачання на 80% заповнена.