Чергового нардепа з президентської «Слуги народу» спіймали на хабарі

165

Анатолій Гунько отримав «винагороду» за вирішення питання щодо передачі в оренду підприємцю державних земель, стверджують джерела.

Правоохоронці викрили народного депутата від партії Слуга народу Анатолія Гунька на отриманні хабара. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела в правоохоронних органах у вівторок, 8 серпня.

«Разом із двома спільниками Гунько отримав „винагороду“, щоб вирішити питання про передачу в оренду підприємцю державних земель. Він ніби вже отримав перший транш — 85 тисяч доларів», — йдеться у повідомленні.

У свою чергу СБУ інформує, що спільно з НАБУ викрили народного депутата, який за 85 тисяч доларів «продав» землю Національній академії аграрних наук.

«За гроші чиновник обіцяв бізнесмену забезпечити надання у обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа і викрили його в процесі отримання ним 85 тисяч доларів.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою (ч.4 ст.368 КК України). Вирішується питання з приводу повідомлення про підозру депутату та двох його спільників. Зловмисникам загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.