ЗСУ заявили про успіхи на лівобережжі Херсонщини

173
Война війна

Сили оборони закріпилися на кількох плацдармах на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Цю інформацію підтвердила пресслужба Морської піхоти.

У результаті заздалегідь спланованих заходів щодо відсічі широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Завдяки мужності та професійності українським морським піхотинцям у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони вдалося закріпитися на декількох плацдармах.

Повідомляється, що під час боїв на лівобережжі російські окупанти зазнали значних втрат у живій силі та техніці.

З початку проведення зазначених заходів ворог втратив: особового складу — 1216 вбитими та 2217 пораненими, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР та БМП, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спеціальної техніки, 4 командні пункти, 29 складів з боєприпасами, як польових, так і стаціонарних. Крім того, зведеним підрозділом РЕБ морської піхоти було нейтралізовано 135 FPV дронів та 5 БПЛА оперативно-тактичного рівня.