У сім’ї одеського військкома майно в Іспанії на мільйони

202

Сім’я начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автомобілів на мільйони доларів. Про це свідчать виписки з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи має сім’ю нерухомість в Іспанії.

Через два місяці після розголосу інформації, що у родини Борисова з’явилася вілла в Іспанії за більш ніж 3 мільйони євро, у його дружини — офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автомобілів, УП повторно взяла виписки з іспанського реєстру і на маєток на офісне приміщення.

Витримки свідчать, що офіс і вілла досі записані на сім’ю Борисова.

Також журналісти УП помітили в Іспанії біля маєтку одеського військкома електричний мерседес В класу 2022 року. Вартість такої машини стартує від 100 тисяч доларів. Зареєстровано авто як і Вілла на мати Борисова.

У кількох кілометрах від котеджного містечка Сієра Бланка розташовується центральний проспект Марбельї з найдорожчими ресторанами, магазинами та п’ятизірковими готелями. Саме там розташовується офісне приміщення, яке сім’я військового комісара придбала на початку 2023 року.

Крім того, у одеського військкома вже цього року з’явився ще один новий позашляховик Toyota Land Cruiser 2023-го року. Зареєстровано авто на тещу Борисова.

Авто вартістю близько 100 тисяч доларів — це вже третє авто, яке з’явилося у власності сім’ї одеського військового комісара за час великої війни. Загальна вартість такого автопарку становить близько півмільйона доларів.

Борисов, який працює військкомом з 1996 року, в телефонній розмові з УП спочатку запевняв, що його сім’я нічим в Іспанії не володіє, а після слів про виписки з місцевого реєстру заявив, що його дружина займається там роздрібною торгівлею і він ці відносини.

Також він заявив, що не в курсі, придбали його рідні нерухомість на іспанському узбережжі. За його словами, дружина мала розповісти йому про це пізніше, а зараз займається документацією.

Щодо машини тещі, Борисов заявив, що вона продала стару машину і купила собі Land Cruiser.

Крім того, за кермом одного з автомобілів родини Борисова в Іспанії журналісти УП помітили рідного брата водія одеського військового комісара.

Водій Борисова в Одесі, співробітник Одеського Обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайло Миколаїв.

У розмові з УП Михайло Миколаїв заявив, що не знає, чи працює його брат Ігор на сім’ю Борисова в Іспанії, також він заявив, що і сам не є водієм Борисова і не працює в одеському центрі комплектування.

Миколаїв-старший також намагався запевнити, що не знає, що його брат робить в Іспанії, але він може залишити територію країни, бо є «інвалідом».

Ігоря Ніколаєва 2003 року народження УП помітила за кермом автомобіля матері одеського військового комісара. Він стежив за автомобілем знімальної групи УП.

За даними джерел УП у прикордонній службі, Ігор Ніколаєв отримав закордонний паспорт лише у 2022 році вже під час повномасштабного вторгнення. І вже двічі залишав країну. Вперше на чотири місяці, і вдруге – на 5.