США ввели санкції проти Коломойського

372
Игорь Коломойский

США публічно визнали олігарха Ігоря Коломойського причетним до корупції та ввели обмежувальні заходи проти нього і його родини. Про це йдеться у заяві Держсекретаря США Ентоні Блінкена, опублікованій на сайті Держдепу.

«Сьогодні я оголошую про санкції проти олігарха та колишнього українського чиновника Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції», — йдеться у заяві.

Як пояснили у Держдепі, Коломойський, бувши главою Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік, був причетний до корупційних дій, які «підірвали верховенство закону і віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду і суспільні процеси», в тому числі використовуючи свій політичний вплив і офіційну владу для отримання особистої вигоди.

«Хоча це визначення ґрунтується на діях, вчинених ним під час його перебування на посаді, я також хочу висловити стурбованість нинішніми й не припинюваними зусиллями Коломойського з підриву демократичних процесів та інститутів України, які представляють серйозну загрозу для її майбутнього», — зазначив держсекретар.

Це рішення ухвалене відповідно до розділу 7031 Закону про асигнування на державні, іноземні операції й суміжні програми від 2020 року.

Окрім Ігоря Коломойського, до списку санкцій потрапили його найближчі родичі: дружина Ірина Коломойська, дочка Анжеліка Коломойська і син Ізраїль Цві Коломойський.

«Ця дія позбавляє Ігоря Коломойського і кожного з цих найближчих родичів права на в’їзд в США», — йдеться у повідомленні.

«Це позначення підтверджує прихильність США до підтримки політичних, економічних реформ і реформ у сфері правосуддя, які є ключовими на євроатлантичному шляху України. Сполучені Штати продовжують підтримувати всіх українців, чия робота сприяє просуванню реформ. Департамент продовжить використовувати подібні органи для притягнення до відповідальності корупціонерів в цьому регіоні й в усьому світі», — підкреслив Блінкен.