У стінах Києво-Могилянської академії заборонили спілкуватися російською мовою

168
Киево-Могилянская академия

Цю норму прописано у нових Правилах внутрішнього розпорядку, повідомив у п’ятницю, 27 січня, член Наглядової ради Могилянки Геннадій Зубко.

Він зазначив, що викладання російською не ведеться у вузі вже дуже давно. Наразі заборона стосується й міжособистісного спілкування.

«Це стосується абсолютно всіх: викладачів, студентів, адміністративного персоналу. Ця норма прописана у нових Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА, які сьогодні затвердили на 40 сесії Академічної конференції університету», — зазначив він.

Зубко наголосив, що рішення підтримують і студенти, і викладачі.

«Війна дуже вплинула на роботу університету. Могилянці стали до лав ЗСУ і пішли на передову захищати Україну, на жаль, є і загиблі герої. Війна скорегувала темп наукових досліджень, але кількість наукових публікацій, хоч і зменшилась, але не суттєво. Війна змусила багатьох студентів і викладачів шукати прихистку за кордоном», — пояснив Зубко.

Він додав, що в нових правилах прописані норми щодо дистанційного навчання та їх цифрових форматів, гнучких форм робочих графіків, обліку робочого часу тощо.