Home Регіони У Херсоні затримали колаборанта з «МВС Росії»

У Херсоні затримали колаборанта з «МВС Росії»

СБУ затримала у Херсоні колаборанта з «МВС Росії», який намагався сховатися на тимчасово окупованій частині регіону. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що на співпрацю із ворогом пішов колишній чиновник розформованої державної автомобільної інспекції.

«Після захоплення міста він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав посаду в місцевій окупаційній поліції. Так він увійшов до складу створеного агресором «головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області». Після цього він «ніс службу» з вогнепальною зброєю та відповідним «посвідченням» російського зразка», — йдеться у повідомленні.

На цій посаді колаборант разом із окупантами здійснював «рейди» територією міста для виявлення учасників руху опору.

Під час таких облав рашисти незаконно затримували громадян, грабували їхні будинки і відвозили постраждалих у камеру тортур. Після звільнення Херсона колаборант намагався сховатися на лівому березі м. Дніпро, щоб уникнути правосуддя. Але співробітники СБУ вчасно викрили зловмисника і затримали його, запобігши втечі на тимчасово окуповану частину регіону.

Колаборанту повідомлено про підозру у добровільній роботі на посаді в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, та взято під варту. Йому загрожує до 15 років ув’язнення.


 

NO COMMENTS

Exit mobile version