США повідомили про новий пакет військової допомоги Києву

218
РСЗО HIMARS

Україна отримає від США новий пакет допомоги на суму 550 мільйонів доларів. До нього ввійдуть «велика кількість» РСЗВ HIMARS, боєприпаси до них калібру 155 мм. Наразі це вже 17-й пакет допомоги Києву. Про це у Білому домі повідомив координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі на брифінгу у понеділок, 1 серпня.

За його словами, у понеділок радник президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Джейкоб Салліван, державний секретар Ентоні Блінкен та голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі провели спільну бесіду з українськими колегами щодо постійної підтримки США України у зв’язку з тим, що український народ продовжує протистояти військовій агресії РФ.

«І щоб поінформувати їх про новий пакет допомоги з безпеки у розмірі 550 мільйонів доларів, який адміністрація Байдена дозволить виділити сьогодні»,  — наголосив американський чиновник.

Він зазначив, що новий пакет передбачає передачу Україні більшої кількості боєприпасів для сучасних ракетних систем, відомих як HIMARS, а також боєприпаси для артилерійських систем калібру 155 мм.

Кірбі додав, що це вже буде 17-й пакет допомоги з безпеки з того моменту, як Байден став президентом.

Представник Білого дому також додав, що загалом на підтримку безпеки України вже виділено понад вісім мільярдів доларів.

Раніше в понеділок стало відомо, що Україна отримала три РСЗВ MARS-II від Німеччини. Ці машини є фактично копіями американських MLRS270.