Синод РПЦ підпорядкував єпархії у Криму Кирилу

237
Путин и Кирил

Синод Російської православної церкви прийняв кримські єпархії Української православної церкви МП під пряме підпорядкування московського патріарха Кирила.

Синод: «Постановили: прийняти Джанкойську, Сімферопольську та Феодосійську єпархії у безпосереднє канонічне та адміністративне підпорядкування патріарху московському та всієї Русі та священному синоду Російської православної церкви».

Також синод РПЦ вирішив утворити на території Криму Кримську митрополію у складі Джанкойської, Сімферопольської та Феодосійської єпархій, а її головою призначити митрополита Сімферопольського та Кримського Лазаря.

Такі рішення були прийняті у відповідь на звернення кримських митрополитів і виходячи з «необхідності збереження дієвого канонічного та адміністративного зв’язку з центральною церковною владою» з огляду на «практичну неможливість регулярного зв’язку цих єпархій з Київською митрополією».

Також синод РПЦ оголосив, що «самочинні дії щодо зміни статусу Української православної церкви можуть призвести до нового розколу».