Україна заарештувала активи РФ та Білорусі на 30 млрд

465
Вагоны

Бюро економічної безпеки (БЕБ) забезпечило накладення арешту в Україні на російські та білоруські активи на загальну суму понад 30 млрд гривень. Про це повідомила прес-служба відомства.

За словами директора бюро Вадима Мельника, йдеться про 100% корпоративних прав та активи гірничо-збагачувального комбінату, який здійснював видобуток сировини, що містить титан, 17800 вагонів орієнтовною вартістю близько 15 млрд гривень, з них 1625 вагонів з товарно-матеріальними цінностями вартістю близько 3 млрд гривень, та спецтехніки на 220 млн гривень, а також активи однієї з фінансових установ у сумі понад 12,4 млрд гривень.

«Насамперед ці активи не повинні працювати на країну агресора. По-друге, вони повинні належати Україні та приносити користь нашій державі», — сказав Мельник в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Він додав, що вагони мають здійснювати перевезення українською залізницею, товарно-матеріальні цінності використовуватися для відновлення зруйнованих населених пунктів, кошти та автомобілі — передаватися на потреби ЗСУ.