Затриман Шарій

248
Анатолий Шарий

В Іспанії затримали українського блогера Анатолія Шарія, повідомляє СБУ у четвер, 5 травня.

Правоохоронні органи Іспанії затримали А. Шарія 4 травня 2022 року. Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами і внаслідок багаторівневої спецоперації українських правоохоронців. Це затримання — чергове свідчення того, що кожен зрадник України рано чи пізно отримає заслужене покарання, це невідворотно.

СБУ підозрює Шарія в скоєнні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

На думку слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.

Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах А. Шарія є факти його підривної діяльності проти України.