Окупанти ґвалтували дітей

256

Генеральний прокурор не виключає, що справ про сексуальне насильство буде в рази більше, коли закінчиться війна і коли жертви перестануть боятися говорити.

У Бородянці Київської області під час її окупації зафіксовано випадки сексуального насильства щодо літньої жінки та дітей. Про це, у четвер, 7 квітня, під час телемарафону заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

«Люди пережили страшні трагедії, люди досі перебувають там, де їм страшно. Якби ми говорили про сексуальне насильство, воно є. Причому сексуальні злочини не лише над жінками, і над чоловіками! Сьогодні за Бородянкою зафіксовано факт зґвалтування бабусі! Дітей!», — сказала генеральний прокурор.

Вона зазначила, що сексуальних злочинів, напевно, більше, ніж про те відомо на сьогоднішній день.

«Жертви залякані, жертви бояться говорити! У нас деякі жертви на Західній Україні, деякі жертви вже за кордоном. Вони спілкуються лише з тими неурядовими організаціями та священиками, яким вони довіряють. Тому, звичайно, ми відпрацьовуватимемо це максимально у чуттєвому просторі. Але це не історія, що має бути слідча жінка, це історія про те, що має бути лише один допит, щоб жертву постійно «не смикати»… Це історія про те, щоб підготувати жертву сексуального насильства морально та надати їй реабілітацію»,- наголосила Венедіктова.

Вона також підкреслила, що сексуальні злочини під час війни — це також військові злочини, які не мають терміну давності притягнення до відповідальності.