Міський голова Бердянська Запорізької області Валерій Баранов заявив про відставку

304

Відповідну заяву він зачитав на початку засідання «День депутата». Баранов відзначив, що після виборів він розумів, що буде дуже складно працювати без більшості у міській раді, та сподівався на те, що поступово вдасться усіх об’єднати для того, щоб розвивати місто.

Водночас за словами мера, він наштовхнувся на агресію та деструктив.

Баранов: «…на цей раз дружньої роботи не вийшло, на жаль. Увесь цей рік мені довелося працювати в умовах агресії та деструктиву. А як працювати у цій обстановці? Я бачу два варіанти: Перший — продовжити спроби та вмовляти, принижуватися, виправдовуватися. І другий варіант — подати у відставку у зв’язку з неможливістю працювати у таких умовах, зберегти собі залишки здоров’я та нервів та дати свободу депутатській команді для можливих досягнень, але вже без моєї участі.

Тому з урахуванням тупикової ситуації, що склалася, моїм віком та особистими мотивами я змушений подати у відставку та побажати вам успіхів у праці. Хочу подякувати своїм виборцям, вибачитися перед ними за таке моє вимушене рішення. Надалі я готовий допомагати місту усіма своїми можливостями».

Після зачитування заяви Баранов вийшов з сесійної зали.

Вести засідання продовжив секретар міської ради.

64-річний уродженець Бердянська Валерій Баранов був обраний міським головою у листопаді 2020 року від обласної організації політичної партії «За майбутнє».