У Києві показали автобуси нового зразка

806

У Києві представили маршрутні автобуси нового зразка від перевізників, які перемогли в конкурсі на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Їх можна описати дуже коротко: ввічливий водій в уніформі, який говорить українською мовою, не вмикає в салоні шансон і не хамить пасажирам. Температура в салоні влітку не більш ніж +22 градуси, а взимку не менше +15-ти. В салоні не висять плакати Саманти Фокс або Шварценеггера і взагалі немає нічого зайвого», — повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

За словами Усова, місто вперше відкрито представляє, а не приховує результати конкурсу на визначення перевізників на маршрутах Києва.

«Результат не ідеальний, але завдяки тому, що ми дискваліфікували недобросовісних гравців, які перебували в змові з різного роду функціонерами, ми повернули життєвий простір для нормальних перевізників. На київський ринок вперше за багато років замість старих страшних маршруток виходять комфортабельні автобуси», — повідомив Усов.

Повідомляється, що на маршрут № 150, який з’єднує Троєщину, Севастопольську площу і Індустріальний міст, вже виїхали 13 повнорозмірних автобусів Volvo Hybrid.

Також 39 нових автобусів меншого класу 2021 року випуску виїжджають на маршрути № 529 і № 485. Крім того, 43 автобуси 2018-2020 років випуску замінять транспортні засоби, які працювали на міських маршрутах № 476, № 405 і № 192.

Ще 18 транспортних засобів будуть працювати на маршрутах № 464 і № 512, а 15 автобусів на маршрутах № 54, № 59, № 61 та № 103 буде використовувати КП Київпастранс.